Formule 1

Succes van Renaults upgrade een doorbraak: "Moet zo zijn als je mee wil doen met grote jongens"

Uitgegeven door Edwin Schimmel • 12 augustus 2017 14:12 • Print artikel

Renault F1-coureur Nico Hülkenberg zegt dat het succes van de recente update een doorbraak kan zijn in Renaults poging de topteams bij te halen. Recente ontwikkelingen, waardonder een nieuwe vloer, hebben Renault geholpen mee te strijden vooraan in het middenveld, ook al staat het achtste in de strijd om het constructeurskampioenschap. Het feit dat de snelheid echter omhoog is gegaan, bewijst dat de verbeteringen werken."Het is belangrijk, het is bemoedigend", aldus de Duitser op de vraag hoe belangrijk het is dat de recente upgrades zo succesvol zijn. "Ik heb ze jaren achtereen gekregen: beloftes, beloftes. Vervolgens kwamen de upgrades en brachten ze niks. We probeerden er wat uit te halen maar het was er nooit. Vervolgens had ik de laatste twee jaar bij Force India. Het werkte altijd zoals beloofd en het betekende een grote stap voorwaarts. En ook dit jaar lijkt dat het geval."

"Het moet zo zijn dat als je wilt meedoen met de grote jongens, als je grote progressie wil boeken. Het is ook belangrijk dat de correlatie tussen de windtunnel en de baan er is en dat het allemaal werkt. Dat is vitaal voor de goede ontwikkeling."

Hülkenberg hoopt dat het feit dat het harde werken nu wordt beloond, betekent dat het management van Renault zal doorpakken tijdens de tweede helft van het seizoen.

"Natuurlijk vergaar je momentum als je goede prestaties neerzet. Gewoonlijk levert dat momentum en positieve gevoelens. Na de zomerstop in Spa en Monza krijgen we twee hogesnelheidcircuits, dus het kan daar wat lastiger worden. Maar voor wat betreft grip, balans en dat soort zaken hebben we een goede stap voorwaarts gemaakt. Het zal interessant worden om te zien, maar dat zal onze ambitie blijven dit seizoen en het doel om onszelf te blijven pushen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS