Formule 1

Streng fitnessschema Verstappen "Het lijkt er op dat ik 1.80 blijf. Hopelijk!"

Uitgegeven door Edwin Schimmel • 14 februari 2015 20:13

Bij een F1-coureur draait het niet alleen om racen en reizen rondom de wereld, er komt ook een hoop zweet en hard trainen bij kijken om in optimale vorm te komen en te blijven. Het team van Scuderia Toro Rosso sprak hierover met Max Verstappen, de 17-jarige Nederlander die in 2015 debuteert in de koningsklasse van de autosport.


"Normaal gesproken sta ik op om 07:30uur en vertrek in naar de sportschool om 08:45uur", aldus Verstappen. "Soms ontbijt ik voor dat ik start en op andere momenten nog niet. Het hangt er van af, want soms heb ik gewoon nog geen honger. Als ik ontbijt bestaat het uit eieren en yoghurt en natuurlijk drink al altijd veel water."

"Mijn trainer is al bij me sinds begin januari om me door de programma's te begeleiden, waardoor het een stuk plezieriger wordt dan dat ik het in m'n eentje zou doen. Het is een behoorlijk gedisciplineerde routine voor wat betreft trainen en mijn dieet. Ik hou niet echt van cakejes of zoetigheden dus dat is voor mij geen probleem. Maar ik moet oppassen dat ik niet teveel pasta eet waar ik wel erg van houd. Het afgelopen anderhalf jaar ben ik niet meer langer gegroeid, dus het lijkt er op dat ik 1.80 blijf. Hopelijk!"


"In de sportschool hebben we ons de afgelopen maand veel gericht op mijn nek, mijn bovenlichaam en core stability, wat erg belangrijk is. Het is dus veel endurancetraining. In de ochtend richt ik me op krachttraining om aan mijn bovenlichaam en nek te werken. Voor mijn nek gebruik ik gewichten en banden. Thuis hebben we een machine waarin je zit als een echte auto, je zet een echte helm op en trekt aan gewichten met je hoofd en nek, wat echt een goede training is."

"Vervolgens midden op de dag heb ik een kleine pauze voor een lichte lunch voordat ik terug ga naar de sportschool rond 13:00uur. Vanaf dat moment tot 15:30uur is het endurance training door middel van rennen, fietsen enzovoorts."

"Daarna ga ik naar huis om bij te komen en uit te rusten. Ik hou er van om veel van mijn training buiten te doen, maar het weer daarvoor was hier vaak niet goed genoeg. Maar zodra het verbeterd ga ik naar buiten om te fietsen en te rennen in plaats van de apparatuur in de sportschool te gebruiken."

"Hersteltijd is erg belangrijk in een fitness-schema. Dus ik doe dit programma vier dagen in de week, met twee dagen wat minder intensieve training en één dag ontspan ik volledig. Er is altijd ruimte om in fysiek opzicht te verbeteren, maar ik voelde me behoorlijk goed tijdens de eerste test in Jerez. Ik ben er dus van overtuigd dat ik er klaar voor zal zijn wat het seizoen ook brengt."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS