Formule 1

Stomverbaasde Max Verstappen snapt het niet: "Ik was verbaasd hoe andere coureurs moeite hadden om..."

Uitgegeven door Bart • 20 maart 2018 19:08 • Print artikel

Max Verstappen maakte drie jaar geleden op 17-jarige leeftijd zijn debuut in de Formule 1 tijdens de Grand Prix van Melbourne. De Limburger, destijds actief voor Toro Rosso, had zijn rijbewijs nog niet eens. In gesprek met The Guardian kijkt Verstappen terug op die race. “Als de lichten aangaan en je staat klaar voor de start, ben je wel een beetje nerveus. Alles is nieuw. Maar eenmaal in de race was die spanning weg. Mijn hartslag ging snel omhoog en daarna ging het goed.”

Max Verstappen


Verstappen reed lange tijd in de punten, maar motorproblemen dwongen hem tot opgave. Een race later in Maleisië werd hij de jongste coureur in de Formule 1 in de punten.

Verstappen was op dat moment 17 jaar en 180 dagen en werd zevende. Hij werd al vergeleken met Ayrton Senna en Michael Schumacher, maar echte indruk maakte Verstappen in 2016 in Brazilië. In de regen haalde Verstappen bijna het complete veld in om als derde te eindigen. “Ik wil niet arrogant overkomen, maar in de regen ben ik altijd goed. Ik was verbaasd hoe andere coureurs moeite hadden om grip te vinden. Het ging allemaal op gevoel en finesse.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS