Formule 1

Stoffel Vandoorne zag kans op WK-punten verloren gaan door rode vlag: "En weg was mijn voordeel!"

Uitgegeven door Daan Daniels • 26 juni 2017 17:26

Stoffel Vandoorne werd in Baku twaalfde. De Belg kijkt terug op een redelijke race en is tevreden met de eerste puntenvan het seizoen voor team, dankzij ploeggenoot Fernando Alonso. “Mijn start was redelijk. Er was veel chaos en puin op de baan. Ik moest een paar langzame auto’s ontwijken op weg naar bocht drie, maar ik kwam er schadevrij door.”

Stoffel Vandoorne


“Het team deed goed werk waardoor ik Romain Grosjean kon inhalen. Ik wisselde van banden en kwam voor hem op de baan. Ik had een goede snelheid op die banden, maar toen kwam de rode vlag en weg was mijn voordeel. Iedereen kon nu zonder problemen banden wisselen.”

“Na mijn laatste stop, kwam ik 1,5 seconden per ronde dichter bij de Saubers. Maar toen ik ze bijhaalde, was het onmogelijk om er voorbij te gaan. Ze spaarden al hun energie voor de laatste bocht. Ik probeerde hetzelfde te doen, maar het was niet genoeg om ze voorbij te gaan. Ondanks dat was onze snelheid goed vandaag. Het is mooi voor het team om onze eerste punten te pakken. We verdienen het.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS