Formule 1

Stoffel Vandoorne weet zijn opdracht: "Vraagt psychisch meer van je dan een F1-auto"

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 april 2016 17:24

Stoffel Vandoorne start in Japan een nieuw avontuur met het Japanse Super Formula. Belgisch hoop, die Fernando Alonso op geweldige wijze tijdens de Grand Prix van Bahrein verving en het eerste punt voor het McLaren-Honda F1-Team binnenhaalde. “Ik krijg zelfs al een beetje aandacht van de media en de fans”, vertelde de snelle 24-jarige Belg tegenover Sporza.


“Het is aangenaam dat iedereen blij is dat ik op de deelnemerslijst sta.” Het doel van zijn stap naar Japan is duidelijk: McLaren en Honda willen hem scherp houden. Daarmee wakkeren meteen de geruchten aan dat hij volgend jaar bij het team uit Woking gaat debuteren. “Het niveau van het kampioenschap is erg hoog. De kleinste fout heeft grote consequenties. Ik wen nog steeds aan de auto. De aerodynamica is veel efficiënter dan bij een GP2- en zelfs een F1-auto. Als een gevolg daarvan vraagt de race psygisch veel meer. Ik heb het gevoel dat ik een significante rol kan spelen, zonder een specifiek doel in gedachte. Zoals altijd wil ik het beste uit mijzelf halen”, aldus de Belg over zijn debuut in Japan.

De Grote Prijs Formule 1 van België op het legendarische F1-circuit van Spa-Francorchamps is al decennialang één van de hoogtepunten van de Formule 1-kalender. Niet alleen de coureurs, maar ook de fans kijken reikhalzend uit naar Eau Rouge, Les Combes en de razendsnelle Pouhon. Ook dit jaar belooft het evenement weer veel spektakel te bieden, met niemand minder dan Max Verstappen in actie. De Toro Rosso F1-coureur komt in actie op vrijdag, zaterdag en zondag voor het oog van de vele tienduizenden Nederlandse racefans. Wil jij ook erbij zijn? Wacht dan niet te lang met boeken. Op is op! Kijk HIER voor alle informatie over alle mogelijkheden qua tickets naar de Formule 1 Grand Prix van Spa–Francorchamps! Formule 1 Tickets voor de Grand Prix van Spa-Francorchamps

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS