Formule 1

Stoffel Vandoorne toonde sterke race-pace: "ik maakte een aantal stoere inhaalmanoeuvres"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 11 april 2018 07:42 • Print artikel

De start van de Grand Prix in Bahrein verliep niet naar alle tevredenheid voor McLaren-Renault coureur Stoffel van Vandoorne. Dus na de race was de snelle Belg enigszins verbaasd over het resultaat van de zondag, een dik verdiende P8. Voor zijn team was het een dubbelslag, want zijn teamgenoot Fernando Alonso finishte ook in de top tien op P7, één plaats voor Vandoorne.

Formule 1 2018 Stoffel Vandoorne


"Na de start van de race had ik niet gedacht dat dit resultaat mogelijk zou zijn na de finish zondag", zei Vandoorne. "Ik had een verschrikkelijke start, veel wielspin op de lijn en na de eerste bocht zag ik mezelf terug op de laatste plaats. Van daaruit zijn we goed hersteld. Om als achtste te finishen en met beide auto's in de punten is erg plezant."

"We hebben altijd geweten dat onze race-pace beter zou zijn dan onze kwalificatie-snelheid", vervolgt Stoffel. "Zondag hebben we dat wederom laten zien. We hebben veel auto's ingehaald op de baan en ik maakte een aantal stoere inhaalmanoeuvres in bocht 1. Voor mij was het een geweldige race en ik heb genoten van een aantal goede gevechten. Ik ben er blij mee. We waren ambitieus en we hadden een goede strategie. We wisten dat de snelheid beter was dan die van anderen om ons heen dus het resultaat is goed voor ons."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS