Formule 1

Stoffel Vandoorne over probleem met de Honda-motor: "Frustrerend voor iedereen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 maart 2017 13:41

McLaren verloor op de eerste collectieve F1-testdag van de tweede week meer tijd dan verwacht. Ondanks dat was Stoffel Vandoorne blij met de manier waarop het team met de problemen van Honda omging. Een elektrisch probleem betekende dat een motor onverwacht vervangen moest worden. Volgens onbevestigde bronnen was het alweer de zevende motor in vijf dagen. De Belg reed ondertussen slechts 34 ronden in de ochtend en kon daar in de middag nog een aantal bijzetten, zodat het dag totaal op 80 kwam.

“Het was zeker een dag met gemengd gevoelens voor ons”, reageerde de McLaren-coureur tegen Fox Sport. “Om weer een ander probleem met de krachtbron te hebben was frustrerend voor iedereen, maar het team ging er extreem goed mee om en ik ben blij dat we in staat waren om ’s middags terug op de baan te komen."

“Het verlies van tracktime is natuurlijk niet ideaal, maar toen we op de baan waren waren we in staat om een groot deel van ons baanprogramma voor elkaar te krijgen en we leerden meer van onze auto”, vervolgde de snelle Belg zijn verhaal. “We probeerden veel verschillende dingen met de aerodynamica, balans en set-up en we probeerden ook verschillende procedures.” De tijd die Vandoorne op de klokken zetten was 1.22,537, waarmee hij tiende van 13 coureurs was.

“Het is geen ideale manier om de tweede test te starten, maar als we het probleem overzien, dat we hadden, hopen we op meer baantijd en meer data die we mee kunnen nemen naar Australië.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS