Formule 1

Stoffel Vandoorne begint het goede gevoel te krijgen: "Ik had meer tijd nodig"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 augustus 2017 06:13 • Print artikel

McLaren-coureur Stoffel Vandoorne voelt dat hij grote stappen vooruit aan het zetten is. De Belg scoorde in Hongarije zijn eerste punt van het seizoen nadat het team zoveel problemen had gehad. Met de punten van de coureur en zijn teamgenoot Fernando Alonso is de Britse renstal van de laatste plek in het constructeurskampioenschap af. De problemen bij het tweetal worden met name door de slechte prestaties en onbetrouwbaarheid van de motoren veroorzaakt.

Formule 1 2017 Stoffel Vandoorne


“De start van het seizoen was lastig, niet alleen voor mij kant, maar ook voor het team als geheel”, aldus de Belg tegen Motorsportweek. “We hebben veel problemen gehad die het rijden belemmerden. Van mijn kant vroeg het wat meer tijd om echt te begrijpen wat ik nodig heb van de auto.”

“Met de ervaring die ik nu heb, ben ik meer in staat direct de weg op te gaan die ik wil. De laatste paar races zijn ook erg goed geweest vanuit een prestatief oogpunt. Elk weekend maak ik stappen vooruit en ik werk hard met het team om dingen mijn kant op te laten komen, proberen de auto wat meer bij mijn stijl te laten passen.”

Volgens de Belg ziet de rest van het seizoen er ‘veelbelovend’ uit. Toch geeft de voormalig GP2-coureur toe dat het gat wat McLaren moet overbruggen groot is, maar dat het team uit Woking wel ‘erg goede stappen’ maakt op het moment.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS