Formule 1

Stoelendans in de Formule 1 rond Daniel Ricciardo: "Als ik Daniel was zou ik volgend jaar naar..."

Uitgegeven door Johann Petermann • 16 april 2018 19:04 • Print artikel

Voormalig wereldkampioen Nico Rosberg is tegenwoordig werkzaam als analist bij de Formule 1. Hij gaf na de Grand Prix in Shanghai zijn mening over hetgeen wat er gebeurde tijdens de race. Er werd hem onder meer gevraagd welke coureur het beste kan inhalen en naar welk zitje Daniel Ricciardo moet solliciteren na zijn prachtige overwinning van zondag.

Daniel Ricciardo

Zijn collega's van Sky vroegen hem wat hij zou doen als hij in de schoenen van de Australiër stond. Bijtekenen bij Red Bull? Naar Ferrari? Of het stoeltje van Valterri Bottas overnemen bij Mercedes? “Ferrari, want hij weet hoe hij Vettel moet aanpakken en ze hebben momenteel ook de beste auto,” antwoordde Rosberg.

In 2014 reden Vettel en Ricciardo namelijk samen bij Red Bull als teamgenoten en had Ricciardo Vettel aardig in zijn zak. Het werd 10-9 in het voordeel van Ricciardo wat betreft kwalificatie, 8 keer op het podium, waarvan 3 keer op de hoogste trede, tegenover 5 keer van Vettel en was uiteindelijk het verschil in punten ook duidelijk: 238 om 167.

Ricciardo’s ouders zijn bovendien, wellicht aan zijn naam al af te leiden, beide van Italiaanse origine. Genoeg redenen dus voor de huidige teamgenoot van Max om bij de Scuderia te tekenen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS