Formule 1

Staat Red Bull met Max en Daniel aan de vooravond van een beter seizoen? "Wij hebben geleerd uit onze lessen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 januari 2018 07:47

Red Bull had met Max Verstappen en Daniel Ricciardo in 2017 een lastig seizoen. In Milton Keynes dacht men met de nieuwe regels weer snel competitief te zijn. In het verleden liet het F1-team altijd zien het beste op regelwijzigingen in te kunnen spelen. In de tweede helft van het seizoen begon het weer te lopen en liet het team van de energiedrankenfabrikant zien zichzelf sneller te kunnen ontwikkelen dan de andere teams op de grid. Voor 2018 denkt Dr. Helmut Marko dat het allemaal anders gaat lopen.

Max Verstappen


"We hebben onze lessen uit vorig jaar geleerd", zegt de Oostenrijker tegen de officiële site van de Formule 1. "We komen tijdens de Barcelona-tests niet opdagen met een niet-competitief chassis. We hebben ons schema veranderd. De Formule 1 is een competitie en als anderen beter zijn, moeten we harder werken. Als we een betrouwbare motor hebben en meer PK's, dan moeten dichter bij Mercedes zitten. Het wordt een mooi seizoen."

Niets gewonnen met de Oudejaarstrekking? Niet getreurd. Nieuwe ronden, nieuwe kansen. De volgende trekking van januari komt er alweer aan.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS