Formule 1

Sport1 maakt line-up F1 bekend: Ronald van Dam, Olav Mol, Verstappen, Doornbos en Albers

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 maart 2013 14:45

Amsterdam - De verworven Formule 1-rechten door Sport1 heeft bij de F1-fans tot vragen en soms tot verontwaardiging geleid. Om aan alle onzekerheid een einde te maken, heeft de sportzender vandaag in samenwerking met Veronica voor iedereen haar deuren geopend. Tijdens het Formule 1 Launch Event (locatie Convention Factory Amsterdam) hebben 1000 fans kennis gemaakt met het nieuwe productaanbod en kregen zij de mogelijkheid alle vragen aan Will Moerer, Vice-President Film1/Sport1, te stellen. Daarnaast maakte de zender vandaag bekend dat het commentaar bij de races dit seizoen zal worden verzorgd door Ronald van Dam. Olav Mol zal voor Sport1 en Veronica iedere race vanaf locatie voorbeschouwen. Het co-commentaar zal gedurende het seizoen afwisselend worden verzorgd door de laatste 3 oud F1-coureurs Robert Doornbos, Jos Verstappen & Christijan Albers.


‘Met het Launch Event wilden wij samen met Veronica de fans een mooie F1-dag aanbieden, waarbij wij ook aan eventuele onduidelijkheden een eind hebben willen maken. Dit seizoen hebben we de liefhebbers van Formule 1 ook echt wat extra’s te bieden. We zullen alle races in HD uitzenden en ook alle vrije- en kwalificatietrainingen zijn live op Sport1 te zien. Daarnaast geven we tijdens de meeste races en trainingen de kijker de keuze naar welk live signaal hij of zij wil kijken, worden de races niet onderbroken door reclames, zal onze commentator Ronald van Dam bij elke race worden bijgestaan door een deskundige uit de racewereld en verzorgt Olav Mol een bijdrage vanaf locatie. Kortom, we willen het ultieme F1-gevoel in de huiskamer brengen, aldus Will Moerer.


Sport1 zal dit raceseizoen nauw samenwerken met Veronica dat de Grand Prixs van Canada, Amerika en Brazilië rechtstreeks zal uitzenden. Daarnaast zal er zowel op Sport1 als op Veronica na afloop van iedere Grand Prix een samenvatting te zien zijn.

Uiteraard is de Formule 1 ook via de website van Sport1, Sport1 Go, te volgen. Via Sport1 Go geven Sport1 en Veronica de kijker de kans om zelf online de race te regisseren. Men verkrijgt toegang tot maar liefst zes kanalen waarbij je als kijker zelf de keuze hebt naar welk signaal je wilt kijken. Het racekanaal waarop de race kan worden bekeken, meerijden met de on board camera feed, de hoogtepunten nogmaals terugkijken via het highlightkanaal, een kijkje nemen in de pitstraat op het Pit Lane kanaal, of op de hoogte blijven van de laatste stand van zaken via de driver tracker feed of het live timingkanaal.

Voor iedereen die de Formule 1 race live aan het kijken is, maakt Sport1 ook een interactief tweede scherm beschikbaar genaamd Sport1 Pitlane. Dit tweede scherm geeft een schat aan live statistieken en achtergrondinformatie over coureurs, teams en circuits weer. Sport1 Pitlane is voor iedereen gratis beschikbaar via www.sport1.nl en is te gebruiken op desktops, laptops en tablets.
De races worden ook pay per view aangeboden via de platformen van UPC en Ziggo. Het seizoen start op 17 maart met de Grand Prix van Australië.

Naast dat het publiek kennis heeft kunnen maken met Ronald van Dam en Olav Mol gaf ook oud-coureur Robert Doornbos acte de présence tijdens het evenement. Hij gaf een geheel verzorgde F1-reis naar Barcelona weg. Ook kregen de fans de mogelijkheid zich te vermaken met allerlei Formule 1 activiteiten. Sport1 maakte tevens bekend dat het een sponsorovereenkomst is aangegaan met Giedo van der Garde en McGregor.

Bezoek de website van Sport1

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS