Formule 1

Spa-Francorchamps in de problemen na beslissing ING?

Uitgegeven door Casper Bekking • 28 januari 2009 10:31 • Print artikel

Nu de ING-bank heeft aangegeven het F1-budget flink terug te schroeven dreigen er problemen te ontstaan voor de Grand Prix van BelgiŽ op Spa-Francorchamps. De bank-verzekeraar was in 2008 titelsponsor van de race in de Ardennen maar de kans is groot dat dit komend seizoen anders is. De organisatie van de race verwachten een groter verlies in 2009, gezien de beslissing van ING en de huidige wereldwijde economische crisis.


"Over sponsorinkomsten hoeven we niet in te zitten", verklaarde Andre Maes, een van de organisators van de race. "We hebben geen contract met ING maar met All Sports Management. Zij organiseren alle publiciteit van alle races in het seizoen. Waar ik echter wel bang voor ben is dat ING niet zoveel kaarten koopt als ze in het verleden deden. In 2008 kochten ze 3000 kaarten voor de Belgische Grand Prix."

Om geen verlies te lijden zouden 80.000 bezoekers op het evenement af moeten komen. Vorig jaar kwamen slechts 63.000 toeschouwers naar het beroemde circuit. Gezien de financiŽle problemen en de beslissing van ING ligt het aantal verwachte bezoekers nog lager dan de afgelopen seizoenen, wat kan leiden tot een groot financieel probleem voor het circuit.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS