Formule 1

Snelle pitstops! De F1-renstal van Williams Martini Racing heeft er een abonnement op

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 15 juni 2017 13:02 • Print artikel

Tijdens de Grand Prix van Canada op het Circuit Gilles Villeneuve in Montreal was het ditmaal het team van Williams Martini Racing die de snelste pitstop maakte. Niet alleen van de race afgelopen zondag maar van het hele seizoen tot nu toe is de tijd in de pits van 2.17 het snelste. De snelle pitstop gaf de Canadees Lance Stroll die een thuiswedstrijd reed een extra boost en deze scoorde dan ook zijn eerste punten in de Formule 1.

Formule 1 2017 Canada


Stroll was een van de laatste coureurs die zijn eerste pitstop maakte na 25 racerondes. Rivalen zoals Nico Hulkenberg en Jolyon Palmer deden dit al eerder in ronde 11 onder de safety car periode. De stop van Stroll was snel maar voorkwam niet dat de jonge Canadees terug viel naar de achterhoede. Langzaam vocht de Williams F1-coureur zich terug naar de negende plek.

Formule 1 2017 Canada


Red Bull Racing had tot dan toe de snelste pitstop in handen met de stop van Max Verstappen in Rusland, waarbij de Nederlander na 2,33 seconden de box weer kon verlaten.

In Montreal kwam het helaas niet zover doordat Verstappen al vrij snel met accuproblemen aan de kant moest nadat hij een geweldige start beleefde en op P2 reed.

Top 10 Gasbarbeques. Barbequeshop heeft nu 15% korting op accessoires met deze promotiecode: ' VADERDAGBBQ17'

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS