Formule 1

Slecht nieuws voor Vandoorne en De Vries? McLaren bevestigt officieel dat vader Nicholas Latifi aandeelhouder is

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 mei 2018 10:27

Michael Latifi; de vader van F2-coureur Nicholas Latifi is mede-aandeelhouder van McLaren geworden. Dat heeft de Britse fabrikant in een statement bekend gemaakt. De Canadees heeft bijna 900.000 aandelen in het Britse bedrijf gekocht. Dit leidt tot de speculatie dat deze deal de weg opent voor Latifi junior als mogelijk McLaren F1-rijder.

Moet Stoffel Vandoorne vrezen voor zijn stoeltje

“De McLaren Group is blij om aan te kondigen dat Michael Latifi, een Canadese zakenman, aandeelhouder is geworden, met een krachtige investering, die haar ambitieuze plannen van groei benadrukt”, zegt het team uit Woking in een statement.

“Een kapitaalinjectie van 203,8m pond is gedaan door Nidala (BVI) Limited waarmee 888.135 normale aandelen in de Mclaren Group Limited zijn verkregen. De betalingen worden gedurende het komende jaar ontvangen.”

“Dit nieuwe kapitaal gaat de balans significant versterken en benadrukt de groeiplannen die uitgelegd zijn in het vijf-jarige business plan.”

Ook Latifi zegt trots te zijn nu bij de McLaren-groep te behoren. “Ik ben al een tijdje een aanbidder van het McLaren-merk en –business”, zei de zakenman. “McLaren is een unieke organisatie in de automotive, het racen en technologie, met een goede lange termijn perspectieven. Dat is waarom ik de investering heb gedaan. Ik ben trots om deel van McLaren te zijn, het is een ongelofelijk merk.”

Het is nog niet duidelijk of de investering er voor zorgt dat Nicholas Latifi ook met het bedrijf uit Woking in de Formule 1 stapt. Sommige geruchten zeggen dat het een kwestie van tijd is. Anderen zeggen dat het slechts een deal voor zijn vader is.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS