Formule 1

Sky Sports F1: "Einde tijdperk Mercedes? Als dit het begin is van een nieuw tijdperk, dan moet Lewis nadenken of hij..."

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 14 april 2018 18:12 • Print artikel

Voormalig wereldkampioen Damon Hill genoot op zijn beurt van een dominant Ferrari tijdens de kwalificatie in China. De Scuderia bezet tijdens de start van de Chinese Grand Prix zondag wederom de voorste startrij. Mercedes miste de boot en moet het doen met de tweede rij. Sebastian Vettel heeft de pole positie, Kimi Raikkonen verloor maar nipt de strijd om de eerste plek terwijl de derde positie voor Valtteri Bottas was. "Is dit het einde van een tijdperk?", vraagt Hill zich af.

Vettel

Vettel won in Bahrain, men verwachtte dat Mercedes dichterbij zou zitten of zelfs voor zou liggen op het team uit Maranello vanwege de koelere omstandigheden. Niets bleek minder waar en Mercedes lijkt nu achter de feiten aan te lopen. Volgens Hill die nu voor Sky Sports werkt zegt dat de natuurlijke prestatie van Ferrari als een definiërend moment voelt in de strijd om het kampioenschap dit jaar.

"Dit is een keerpunt", zei Hill tegen ESPN. "We hebben Mercedes zo lang zien domineren. Ze hadden de 'party-mode' tijdens de kwalificatie, maar nu staan beide Ferrari's voor de Mercedessen. Het ziet er echt naar uit dat het tij gekeerd is voor het eerst in een lange tijd. Ook denkt de Brit dat de beslissing over een aanstaand contract met Mercedes invloed had op de prestatie van Lewis Hamilton. "Ferrari heeft de eerste twee races gewonnen en staan er sterk voor om ook de derde te winnen. Als dit het begin is van een nieuw tijdperk, dan moet Lewis nadenken of hij bij Mercedes een langdurig contract aangaat."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS