Formule 1

Sky Sport: teambaas van Max Verstappen hekelt handelen van Mercedes en Ferrari

Uitgegeven door Jessica Ratering • 27 februari 2018 06:46

Christian Horner, de teambaas van Max Verstappen en Daniel Ricciardo bij Red Bull heeft aangegeven dat hij met moeite het team van Ferrari en het team van Mercedes uit elkaar kan houden als het gaat om de onderhandelingen over de toekomst van de Formule 1. Beide teams lijken hetzelfde standpunt in te nemen.

Daniel Ricciardo

Mercedes teambaas Toto Wolff heeft eerder aangegeven dat hij zich kan vinden in het standpunt van Ferrari’s Sergio Marchionne. Marchionne heeft gedreigd met het terugtrekken van zijn renstal als de veranderingen die gepland staan voor 2021 te groot zijn. Sky Sport heeft Horner over deze kwestie aan de tand gevoeld en Horner geeft aan dat Mercedes en Ferrari haast als één team gezien kunnen worden.

“Tegenwoordig werken Mercedes en Ferrari als één team. Soms is het zelfs moeilijk om aan te geven wie wie is. De laatste jaren is er een erg hechte relatie ontstaan tussen Ferrari en Mercedes. De teams zenden zelfs elkaars presentaties uit.”

Horner verwacht dat Liberty Media gaat proberen om een nieuwe en “schone” weg in te slaan in de toekomst.

De Brit voegt het volgende toe aan zijn verhaal: “We zijn gefocust op het racen, op zaken die wij onder controle kunnen krijgen. Liberty is de nieuwe eigenaar en zij heeft besloten dat de Formule 1 zich verder dient te ontwikkelen. Ik weet zeker dat het pad ernaartoe tijdens dit seizoen duidelijk wordt. Maar natuurlijk gaat er flink gelobbyd worden en neemt iedereen een positie in. In sommige hoeken is dit zelfs al begonnen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS