Formule 1

SILLY SEASON: Sergio Pérez 'heel dicht' bij contract: "Het is geen geheim dat..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 september 2017 07:27 • Print artikel

Force India is 'heel dicht' bij het ondertekenen van een nieuwe deal met Sergio Pérez, het team moet alleen nog een paar details met sponsoren bespreken. De Mexicaan kwam in 2014 bij Force India in dienst en heeft het team geholpen hoger te komen in de pikorde. Vorig jaar werd het vierde in cnstructeurskampioenschap en dit seizoen staat het vooralsnog opnieuw vierde.

Sergio Pérez Force India F1


Nu de teams in de top drie alle hun line-ups voor volgend seizoen rond hebben, of het hooguit nog een formaliteit betreft, gaat Pérez voor een contract dat hem voor het vijfde achtervolgende seizoen aan Force India bindt.

"We zijn heel dicht bij een nieuwe overeenkomst met Checo", zei Force India's COO Otmar Szafnauer. "Dat het wat langer duurt heeft niets met hem te maken. Het is geen geheim dat hij al sinds zijn debuut in de sport gesteund wordt door een aantal Mexicaanse geldschieters. Het probleem met Checo is dat je bijna twee contracten tegelijk moet opstellen. Over de positie van Checo zijn we het helemaal met elkaar eens."

"We moeten nu de laatste hand leggen aan wat we met zijn geldschieters doen. Er is altijd een fase van onderhandeling - 'Ik wil dit en dat en dat' - voordat je tot de conclusie komt. Wij willen hem. Hij zegt dat hij hier wil blijven, dus tenzij hij de waarheid niet vertelt.... We hopen beide coureurs (Esteban Ocon is de andere coureur, red.) voor volgend jaar te houden en ze hebben [op Monza] bewezen dat ze samen kunnen racen."MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS