Formule 1

SILLY SEASON: Mercedesbaas over alternatief Hamilton: "Fernando Alonso of anders.. "

Uitgegeven door Jeroen Scholte • 2 januari 2015 09:44

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft het verlengen van het contract van Lewis Hamilton hoog op zijn things-to-do-list voor 2015 staan. De overeenkomst met de tweevoudig wereldkampioen loopt aan het eind van het jaar af en onderhandelingen om deze te verlengen werden vorig seizoen afgebroken, zodat de Brit zich kon focussen op de wereldtitelstrijd met teamgenoot Nico Rosberg. Het team is echter nog altijd van plan om langer met hun stercoureur door te gaan.


Mocht Hamilton er echter niet uitkomen met zijn werkgever, dan zal Wolff op zoek moeten naar een alternatief en Wolff weet wat dat alternatief zal zijn. “Fernando Alonso,” zegt hij desgevraagd vol overtuiging tegen Gazzetta dello Sport. “En anders Valtteri Bottas.”

Volgens Wolff is de Spanjaard nog altijd één van de beste rijders op de grid, ondanks het uitblijven van een wereldtitel sinds 2006. “Fernando is een gevaarlijke tegenstander in iedere wagen,” zegt Wolff. “Als hij achter het stuur zit van een auto die zesde kan worden, rijdt hij ermee naar een derde plek.”

Alonso tekende recent voor McLaren-Honda en volgens het Britse team werd de Spaanse tweevoudig wereldkampioen voor meerdere jaren vastgelegd. Insiders menen echter dat Alonso een aantal clausules in zijn contract op heeft laten nemen waardoor een tussentijds vertrek niet onmogelijk zou zijn.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS