Formule 1

SILLY -SEASON! Lewis Hamilton wil Bottas als teamgenoot houden: “Kijk hoe hij presteert”

Uitgegeven door Bart • 3 mei 2018 09:10

Lewis Hamilton staat op het punt om een nieuw contract te tekenen bij Mercedes. De verbintenis van zijn teamgenoot Valtteri Bottas loopt ook aan het einde van het jaar af, maar de toekomst van de Fin bij het team is minder zeker. De viervoudig wereldkampioen breekt in The Daily Express een lans voor Bottas. “Kijk hoe hij dit jaar presteert”, zegt Hamilton over het sterke optreden van zijn teamgenoot in de eerste vier races. “Hij doet het erg goed.”

Lewis Hamilton


Bottas eindigde twee keer als tweede en viel afgelopen weekend in de slotfase weg door een lekke band. De Fin had zicht op de overwinning en staat mede daardoor dertig punten achter Hamilton in de WK-stand. “In Baku reed Valtteri fantastisch”, zegt Hamilton. “Je moet het hem nageven. Vorig jaar kwam hij nieuw bij het team, voor het eerst mijn teamgenoot. Dat is niet makkelijk.”

Hamilton ziet vooral een stabiel presterende Bottas, die vorig jaar nog regelmatig fouten maakte. “Valtteri is de uitdaging aangegaan en zijn niveau is gegroeid. Hij presteert zeer stabiel, exact wat het team nodig heeft.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS