Formule 1

SILLY-SEASON Formule 1: Sergio Perez over McLaren en plannen voor 2019: ‘Het is nog afwachten tot..."

Uitgegeven door Stefan Kerk • 24 september 2018 18:02

Sergio Perez werd nog niet lang geleden benaderd door McLaren, voordat het team aankondigde dat Lando Norris de tweede coureur naast Carlos Sainz zou worden. Toch wist de Mexicaan al dat McLaren niet zijn toekomstige werknemer zou zijn. ‘Ik wist al hoe ik er voor zou staan.’

Volgens Perez was het al die tijd een kwestie van wachten voordat bekend wordt gemaakt dat hij ook volgend jaar voor Force India gaat rijden. “Ik weet wat ik aan het doen ben. Het is nog afwachten tot het team het officiëel bekend gaat maken.”

Al lange tijd ging men ervan uit dat de Mexicaan, die het team redde door het onder curatele te plaatsen, volgend seizoen gewoon voor Force India zou rijden, maar de kogel is nog steeds niet door de kerk.

Toch werd Perez benaderd door McLaren, dat nog op zoek was naar een tweede coureur, maar van een deal zou het nooit gekomen zijn. “Ik wist al dat er geen serieuze kans zou zijn dat ik volgend seizoen bij McLaren zou rijden”, vertelt Perez. “Ik ben blij met wat ik heb. Als je niet bij de top 3-teams terecht komt dan is Force India al snel een goede keuze. We hebben de andere teams al twee jaar lang verslagen.”

De kans is groot dat Force India tijdens de Grand Prix van Rusland bekend gaat maken dat Perez ook volgend seizoen bij het team van Lawrence Stroll zal rijden.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS