Formule 1

Silly Season extravaganza: Palmer vertrekt, Sainz komt, Kvyat terug, wie het laatst lacht...

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 7 oktober 2017 12:44 • Print artikel

SUZUKA - Zondag is de laatste Grand Prix van Jolyon Palmer voor het team van Renault Sport, De Brit maakte dit eerder vandaag bekend via Instagram. Het vertrek van de Brit maakt de plaats vrij voor Carlos Sainz en al wordt ingezet vanaf de volgende Grand Prix in Austin, V.S. De Spanjaard zou al vanaf 2018 de overstap maken van Scuderia Toro Rosso naar het Franse team maar gaat er eerder aan de slag.

Formule 1 2017 Carlos Sainz


In een verklaring van Renault werd het vertrek bevestigd en er staat dat de beslissing 'wederzijds' is en dat Carlos Sainz de resterende vier Grands Prix deel uitmaakt van het Renault-team. Voor Toro Rosso betekent de verschuiving dat het team uit Faenza ook de line-up moet aanpassen. Beste optie is de terugkeer van Daniil Kvyat die sinds de race in Maleisië vervangen werd door Pierre Gasly.

Palmer, die door uitblijvende resultaten hevig onder druk kwam bij Renault, dacht dat de P6 in Singapore de zaken zou verzachten. Niets bleek minder waar en zo vlak na de kwalificatie op het circuit van Suzuka via het social media-account van de Brit de mededeling dat hij na zondag stopt in het team. De P14 kwalificatie van Palmer zou hiermee wel eens de spreekwoordelijk druppel kunnen zijn geweest.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS