Formule 1

SILLY-SEASON; Daniil Kvyat wil graag bij Toro Rosso blijven: "Wil weten wat de toekomst in petto heeft"

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 juli 2017 08:21 • Print artikel

Waar de geruchten oplaaien over een vertrek van Carlos Sainz naar Renault Sport F1, welke voor de Grand Prix van Hongarije mogelijk zou plaatsvinden, laat teamgenoot Daniil Kvyat duidelijk blijken dat hij nog langer bij Toro Rosso wil blijven. Red Bull-teambaas Christian Horner meldde in Oostenrijk al dat er geen reden is waarom de Rus niet langer bij het team uit Faenza zou moeten blijven. Over de geruchten rond Carlos Sainz zegt Horner dat hij geen bod op Sainz heeft ontvangen.

Daniiel Kvyat

“Als eerste, waardeer ik de aardige woorden van Christian”, vertelde Kvyat in Silverstone tegen de pers. “Ik zie geen reden om niet samen te werken, maar ik wil ook wat antwoorden.” De opmerkingen van de Toro Rosso-coureur vallen samen met het gerucht dat het kleine team volgend jaar mogelijk overstapt van Renault- naar Honda-motoren.

“Als ze wat plannen hebben, wil ik het zo snel als mogelijk weten.” vertelde de Rus. “Omdat we nu eenmaal in de fase van het seizoen zitten, waarin je echt wil weten wat de toekomst in petto heeft. Het zou mooi zijn om het zo snel mogelijk te weten, maar ik zie geen reden om niet door te gaan met samenwerken.”

“Ik denk dat zij zich realiseren dat hoe vroeger een coureur weet hoe zijn toekomst eruit ziet, des te meer aandacht ze kunnen geven aan hun werk”, aldus de 23-jarige Rus.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS