Formule 1

SILLY SEASON: Bedreigt Lance Stroll het plekje van Sergio Perez of Esteban Ocon?

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 augustus 2017 10:35 • Print artikel

Volgens de Italiaanse media kan Williams F1-coureur Lance Stroll volgend jaar zomaar overstappen naar Force India. Daarmee staat mogelijk het stoeltje van Sergio Pérez of Esteban Ocon op de tocht bij het Indiase team. Pérez liet al weten voor het einde van de zomerpauze zijn contract bij het F1-team verlengd te willen hebben.

Fromule 1 2017 Sahara Force India


Volgens Italiaracing wil de vader van de Canadese coureur Lawrence Stroll een aandeel in het team verkrijgen. Wanneer hem dat lukt, is het bijna zeker dat de 18-jarige een overstap gaat maken. Het gaat mogelijk een rare draai geven aan het Silly Season wanneer dat gebeurt. Williams heeft immers Felipe Masse voor de ervaring naast de jongeling gezet en het tweetal kan het goed met elkaar vinden. Wat doet het team uit Grove als Stroll vertrekt? Daarnaast komt Ocon of Pérez op de markt. Ondertussen plant Force India een naamswijziging voor 2018. Om meer sponsorgeld te kunnen aantrekken om zodoende de vierde plek in het constructeurskampioenschap vast te houden, wil men een meer internationale naam gaan voeren.

“Met een beetje meer in onze zak, kunnen we meer progressie boeken”, reageert teameigenaar Vijay Mallya. “En consistent het gevecht aangaan met de top drie.” Vader Stroll heeft in ieder geval voldoende financiële middelen om in dat plaatje te passen. Daarnaast lijkt de jonge coureur steeds meer op zijn plek te komen in de Formule 1. De Williams-coureur eindigde in Canada voor het eerst in de punten en stond in Baku zelfs op het podium. In Oostenrijk pakte Stroll wederom punten. Het heeft zeker de aandacht getrokken van de nieuwe F1-baas Chase Carey. Volgens de Amerikaan was het podium van Stroll in Baku zijn favoriete moment van het jaar.

Formule 1 2017 Lance Stroll


“In de sport is het een fantastisch verhaal als een underdog opeens succes heeft”, zei Carry tegen Auto Bild. “Stroll moest maanden naar alle die kritiek luisteren. Ook over het geld van zijn vader. Daarna reageerde hij op de baan in Baku. Ik wil daar meer van zien.”

De laatste kans voor de trekking van de Staatsloterij. Ben je op vakantie? Geen probleem! Toch meespelen? Dat kan tot 18.00uur.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS