Formule 1

Sergio Perez kon naar Ferrari: "Imago om zeep geholpen bij McLaren"

Uitgegeven door Robertjan Vos van Zalingen • 22 augustus 2015 13:32

Sergio Perez wil ooit weer de stap zetten naar een absoluut topteam. De Mexicaan reed in 2013 voor McLaren, maar dat kende destijds een dramatisch seizoen. Perez werd door Ron Dennis bij het grof vuil gezet. Extra pijnlijk, aangezien de Force India coureur ook de kans had om bij Ferrari te tekenen, maar hij koos dus voor McLaren.

Als Perez een jaar langer bij Sauber was blijven rijden was hij in 2014 een Ferrari coureur geweest: "De relatie met Ferrari is nog altijd goed. In het verleden was ik dicht bij een dienstverband in Maranello. In de Formule 1 weet je nooit hoe het zich ontvouwt. Op een gegeven moment opende Stefano Domenicali de gesprekken voor 2014. Ik kon dan naar Ferrari als ik in 2013 voor Sauber was blijven rijden. Maar toen diende een mogelijkheid bij McLaren zich aan."

"Ik heb er geen spijt van dat ik die kans gegrepen heb. McLaren won destijds nog elk jaar races, het was een van dé teams in de Formule 1. Achteraf gezien heb ik mijn imago daar een beetje om zeep geholpen. Een mislukte periode bij een topteam is erg schadelijk voor je reputatie in de Formule 1. Maar door goed te presteren hoop ik ooit een herkansing bij een topteam af te dwingen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS