Formule 1

Sergey Sirotkin in 2014 toch niet op de Formule 1-grid met Sauber?

Uitgegeven door Casper Bekking • 13 november 2013 17:40

Het Sauber F1 Team neemt op korte termijn de beslissing of zij Sergey Sirotkin komend jaar laten debuteren in de Formule 1. De jonge Rus werd enkele maanden geleden aangekondigd als coureur voor 2014. De onervaren rijder is inmiddels achter de schermen druk bezig met een ontwikkelingsprogramma om ervaring in de Formule 1-bolide op te doen en om fysiek klaar te zijn voor de grote uitdaging. De 18-jarige Rus heeft een testprogramma voorgelegd gekregen met een twee jaar oude auto en reed recent in de Ferrari van 2011.


“We weten vrij snel of het zin heeft hem voor 2014 een racezitje te geven”, legde teambaas Monisha Kaltenborn uit. We kennen de verantwoordelijk die wij hebben en de sleutel is het verkrijgen van de superlicentie. We hebben er vertrouwen in dat hij dat kan halen maar het is een stap die je niet mag onderschatten.”

“Ons doel is overduidelijk om hem in de Formule 1 te brengen. Hij zou twee tests afgerond moeten hebben maar eentje kon vanwege het weer niet doorgaan. De andere test was een goede. Daarnaast voert hij andere rijactiviteiten uit dus het is belangrijk dat hij zich focust op de voorbereiding op fysiek vlak. Ook dat mag niet onderschat worden.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS