Formule 1

Sebastian Vettel vindt dat Ferrari zichzelf heeft gesaboteerd: "Dacht zelfs dat we het einde niet zouden halen"

Uitgegeven door Johann Petermann • 17 september 2018 04:11

Sebastian Vettel suggereerde na de Grand Prix van Singapore dat Ferrari zichzelf heeft gesaboteerd nadat een strategische blunder ervoor zorgde dat hij 40 seconden achter winnaar Lewis Hamilton eindigde en nu 40 punten achterstand op de Brit heeft in het kampioenschap.

Sebastian Vettel

Vettel was al niet bepaald onder de indruk van zijn teamleiding tijdens de kwalificatie op zaterdag en Ferrari had op zondag opnieuw een fout gemaakt door heel vroeg te stoppen en de Ultrasoft band te kiezen. Het leek erop dat ze gingen voor een tweestopper - een beslissing die mogelijkerwijs werd genomen door het verkeerd verstaan van de boordradio tussen Hamilton en Mercedes.

Vettel kwam achter Verstappen op de baan en kon de Nederlander niet aanvallen want hij moest zijn banden sparen tot het einde van de race. "Ik denk dat we over het algemeen niet snel genoeg waren," zei een zichtbaar teleurgestelde Vettel. "We hadden geen snelheid en we probeerden agressief te zijn in het begin maar dat heeft zich niet uitbetaald. Ik reed een heel andere race dan de andere jongens en ik dacht zelfs niet dat we het einde zouden halen maar een pitstop was geen optie omdat we dan nog meer hadden verloren."

100% Auto LIVE in Rotterdam Ahoy


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS