Formule 1

Sebastian Vettel verwijt niemand verlies van podium in Groot-Brittannië: "We waren allebei verrast"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 17 juli 2017 05:16 • Print artikel

SILVERSTONE - Tijdens de finale van de Britse Grand Prix op het circuit van Silverstone zag Sebastian Vettel zijn leiding in het klassement om de wereldtitel slinken tot slechts één punt. In de laatste meters van de race moest hij er alles aan doen om zijn Ferrari met een kapotte linker voorband op de baan te houden en een finish veilig te stellen.

Formule 1 2017 Scuderia Ferrari


Teamgenoot van de viervoudig wereldkampioen Kimi Räikkönen reed een halve ronde voor Vettel ook lek (ook linksvoor!) en dook snel de pits in. De Fin lag op een tweede positie, maar door de pitstop en de terugval van Vettel kon hij nog terugkomen tot P3. Vettel accepteerde de onverwachte pech en zei dat er niemand schuldig aan is.

"Ik denk niet dat er iemand iets te verwijten valt", zei Vettel tegen Sky Sports' Natalie Pinkham. "Op het moment voelde het oké, Kimi had hetzelfde probleem en zijn banden waren op zijn minst vijf of zes ronden jonger. We werden er allebei door verrast."

Ondanks een significant verlies in het kampioenschap ziet Vettel het verloop van de middag niet als een ramp. "Het had beter kunnen aflopen", gaf Vettel toe. "Maar een ramp is het niet. We hadden een goede auto, zeker in de bochten. De balans was ook goed. In de race stonden de remmen duidelijk in de brand bij de start, dit compromitteerde de start en vanaf toen werd het een moeilijke race. Ik kon niet langs Max Verstappen, dus deed ik het maar met een pitstop. Toen leek een P3 of P4 haalbaar. Valtteri Bottas was al onderweg. Kleine dingen hier en daar hebben geleid tot een drukke middag."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS