Formule 1

Sebastian Vettel verwacht geen vijandigheid op Silverstone: "Om eerlijk te zijn..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 juli 2017 05:14 • Print artikel

SILVERSTONE - Sebastian Vettel zegt dat hij geen zorgen maakt over vijandelijke ontvangst op het circuit van Silverstone omdat het Britse publiek een coureur op prijs stelt die zijn werk goed doet. In de aanloop naar de Britse Grand Prix van zondag is gesuggereerd dat Vettel vanwege de gebeurtenissen tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan in Baku - waar hij twee keer achter elkaar tegen de Brit Lewis Hamilton aan reed - een negatief onthaal zou kunnen krijgen door de Britse fans.

Sebastian Vettel Ferrari Grand Prix Groot-Brittannië


De Duitser, die een voorsprong van twintig punten heeft op thuisfavoriet Hamilton in de race om de wereldtitel, heeft de vooruitzichten echter gebagatelliseerd. "Ik denk niet dat je er een groot verhaal van moet maken", zei de Ferrari-coureur. "Natuurlijk ben ik niet de thuisrijder, dus ik ben vrij zeker dat ze de thuisrijders Lewis en Jolyon [Palmer] zullen toejuichen en dat moeten ze ook vooral doen."

"Om eerlijk te zijn heb ik hier in het verleden gewonnen en ik was toen voornamelijk in een strijd verwikkeld met Jenson (Button, red.) in de strijd om het wereldkampioenschap, en toen ik won was ik verbaasd dat ze heel fair naar me waren. Het is een eerlijk publiek, een menigte die waardeert dat je een goed werk hebt geleverd."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS