Formule 1

Sebastian Vettel streeft naar 'ultieme voldoening' bij Ferrari: "Nadat je het één en ander hebt gewonnen..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 maart 2018 21:32

MELBOURNE - Sebastian Vettel zegt dat hij op zoek is naar de 'ultieme voldoening' door zijn vijfde Formule 1-wereldtitel te winnen als coureur van Ferrari. Dat zei hij donderdag aan de vooravond van de eerste race van het seizoen in Australië.

Sebastian Vettel Ferrari Grand Prix Australië


De dertigjarige Duitser, die vier wereldkampioenschappen met Red Bull won voordat hij in 2015 naar Ferrari overstapte, gaat op jacht naar zijn derde winst in de Australische Grand Prix, die zondag wordt gehouden.

Vettel, runner-up achter Hamilton in het wereldkampioenschap van vorig jaar, is er zeker van dat hij de auto heeft om de Engelsman te kloppen. Hij zei dat het speciaal zou zijn om dat met een Ferrari te doen. "Nadat je het één en ander hebt gewonnen, wordt het speciaal om dat tegen de besten te doen", zei Vettel tijdens de persconferentie van donderdag. "Nu ben ik op zoek naar de ultieme voldoening, winnen met Ferrari. Het is het grootste team in de geschiedenis."

Hamilton en Vettel domineerden de F1 in het afgelopen decennium met vier wereldtitels elk en zij zullen naar verwachting ook dit seizoen weer elkaars grootste concurrent zijn, terwijl Daniel Ricciardo en Max Verstappen van Red Bull ernaar uitzien om er een driemansgevecht van te maken. "Het is mijn ultieme doel nu... Om voor Ferrari te winnen en tegen de besten te winnen, van wie Lewis er misschien wel één is."

Vettel, die Hamilton vorig jaar in de Grand Prix van Australië aftroefde, won 47 van zijn 199 GP's gewonnen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS