Formule 1

Sebastian Vettel over teamorders: "Zoals de jongens van Force India dat hebben bewezen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 1 september 2017 08:59

Sebastian Vettel zegt dat het voor Ferrari niet nodig is om teamorders uit te vaardigen. Daarnaast ontkent de Formule 1-coureur dat teamgenoot Kimi Raikkonen hem dit jaar heeft geholpen. De viervoudig wereldkampioen Formule 1 heeft een zevental punten voorsprong op Lewis Hamilton. Met de wijze van handelen van de Scuderia in Monaco en Hongarije, werd er beweerd dat Vettel de voorkeur kreeg.

Sebastian Vettel

“Ik denk dat Kimi en ik het hele jaar tegen elkaar geracet hebben”, zei de coureur tijdens de FIA-persconferentie. “Ik las of hoorde na de Hongaarse Grand Prix dat hij me beschermde. Ik denk dat als ik met hem praat, hij het redelijk duidelijk kan maken. Ik denk niet dat hij iets achter hield. Als hij de kans had gehad om mijn netjes te kunnen passeren, had hij het geprobeerd. En dat is eerlijk. Ik denk dat dat andersom hetzelfde was geweest. Ik denk dat het duidelijk is dat we voor het team racen, we doen beiden ons best.” De Heppenheimer is van mening dat coureurs de verantwoordelijkheid richting het team moeten bewaken.

“Als het gebeurt dat je voor dezelfde positie rijdt, dan kom je elkaar tegen zoals de jongens van Force India dat hebben bewezen”, vertelt Vettel. “Je vecht voor jezelf, maar ook voor het team, dus is het iets wat je achter in je hoofd moet houden. Ik weet niet wat andere teams doen, maar voor ons, denk ik, dat we beide voluit gaan en dan zien wat er gebeurt. Je kunt over veel dingen praten, scenario’s en wat dan ook, maar het loopt altijd anders.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS