Formule 1

Sebastian Vettel niet blij met Shield, Alonso denkt er het zijne van: "Kijken wat er kan"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 16 juli 2017 16:06 • Print artikel

SILVERSTONE - Terwijl dit weekeinde Sebastian Vettel de primeur had als eerste het nieuwe 'Shield'-systeem te testen, zijn de meningen op voorhand al verdeeld. Sommigen vinden het lelijk, anderen nutteloos of zelfs gevaarlijk. De Scuderia Ferrari-coureur is momenteel de enige die er ervaring mee heeft en concreet kan oordelen. Fernando Alonso staat niet negatief over het systeem wat de Halo moet vervangen per 2018.

Formule 1 2017 SHIELD


"We hebben er eerst een coureursvergadering over", zei de Spanjaard op Grandprix.com. "We bespreken het, kijken wat de opinie is en of het verbeterd kan worden."

Dat het systeem verre van perfect is, liet Vettel al snel weten na zijn test. "We hadden een run gepland, maar ik vond het niets", zei de Duitser na de trainingssessie vrijdag op Silverstone. "Daarom hebben we het er weer afgehaald. Ik werd er een beetje duizelig van. Waarschijnlijk komt dit door de kromming. Hierdoor krijg je vervorming, plus je krijgt deflectie van de luchtstroom die de helm naar voren drukt."

Vettel gaf ook aan dat het uit de auto klimmen moeilijker gaat. Ook bij de Grand Prix Drivers Association met als directeur Romain Grosjean is er veel tegenstand. "Natuurlijk willen we meer veiligheid", zei Grosjean. "Maar het is niet aan ons om een oplossing te vinden."

Mocht het Shield-systeem verworpen worden, dan heeft de FIA al gewaarschuwd dat men terug gaat naar het alom verguisde Halo-concept voor 2018.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS