Formule 1

Sebastian Vettel mist nog altijd het advies van Michael Schumacher: “Michael mijn held”

Uitgegeven door Daan Daniels • 6 oktober 2017 05:28

Voor Sebastian Vettel is Michael Schumacher nog altijd een idool. De Duitsers reden nog samen in de Formule 1 en wonnen als team Duitsland de Race of Champions. Na de Grand Prix van Maleisië liet Vettel zich uit over zijn jeugdheld. Tegen de Italiaanse krant Corriere della Sera zei hij: “Ik heb de tributeshow voor Michael gezien, ik kreeg kippenvel en tranen in mijn ogen.” Vettel gaf aan dat hij nog altijd het advies van Schumacher mist. “Ik mis het, het was altijd perfect. Het kon toegepast worden op elke situatie en het werkte. Hij zal altijd de nummer één blijven. Ik weet nog dat ik hem voor het eerst ontmoette. Ik kon mijn mond niet openen, was te gespannen.”

Formula 1


“Over de jaren heen leerde ik de persoon kennen, die niet alleen een coureur is. Hij heeft hard gewerkt om Ferrari naar de top te brengen, Ongelofelijk. Hij is een van de weinig mensen in het leven die je ontmoet die overal een antwoord op hebben.”

Vettel voegde nog toe. “Toen ik opgroeide was Michael mijn held en allemaal, alle kinderen op de kartbaan in die tijd in Duitsland, keken we op tegen hem. En als hij elk jaar langskwam om ons een beetje in de gaten te houden, was dat geweldig.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS