Formule 1

Sebastian Vettel: 'De auto is 'niet waar ik wil dat die is', Kimi Raikkonen: "Last van verkeer"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 april 2018 13:27 • Print artikel

SHANGHAI - Sebastian Vettel heeft gezegd dat zijn Ferrari nog wat verfijnd moet worden voor de kwalificatie voor de Grand Prix van China. De Duitser reed naar de vierde tijd tijdens de tweede vrije training die werd gekenmerkt door lichte regen. Hij gaf slechts een tiende van een seconde toe op Mercedes-coureur Lewis Hamilton die de snelste was in beide oefensessies.

Sebastian Vettel Ferrari Grand Prix China


En terwijl long run-data suggereren dat het gat tussen Ferrari en Mercedes klein is, is Vettel niet echt tevreden met hoe zijn auto aanvoelt in dit stadium. "In Australië worstelde ik, in Bahrein was ik was veel gelukkiger met de auto, maar hier is die nog niet hoe ik hem hebben wil", zei Vettel. "We zijn nog steeds op zoek. Als iemand slimme suggesties heeft, zijn ze welkom. Het is moeilijk om de sweet spot te vinden, maar als je dat doet, dan kun je een goed tempo rijden. Ik denk dat de auto in staat is het juiste tempo te rijden, maar we moeten ervoor zorgen dat we het er ook uit krijgen."

Zijn teamgenoot Kimi Räikkönen eindigde op slechts zeven duizendsten van een seconde achter Hamilton op P2, maar denkt Ferrari nog meer tempo in huis had om de eerste plek te veroveren. "We hadden wat last van verkeer en konden maar één ronde sneller rijden. Tijdens de long run kregen we nooit echt een goed beeld van waar we staan met deze omstandigheden", zei Räikkönen. "We zullen zien wat er morgen gebeurt."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS