Formule 1

'Schikking Giedo van der Garde draait om aandelen in Sauber F1 Team'

Uitgegeven door Casper Bekking • 14 maart 2015 15:49

MELBOURNE – Na dagen vol rechtszaken en juridisch getouwtrek was de strijd tussen Giedo van der Garde en het Sauber F1 Team opeens over. De Nederlander besloot de zaak voorlopig te laten rusten zodat in het belang van de sport en de Formule 1 de Zwitserse renstal zich kon concentreren op het racen. Na afloop van de Grand Prix van Australie gaan beide partijen wederom met elkaar om de tafel om tot een oplossing te komen.

Die oplossing lijkt een schikking, maar niet met een miljoenenbetaling voor onze landgenoot, aangezien Sauber nauwelijks geld heeft. Het gaat volgens Sky Sport-verslaggever Ted Kravitz om een aandelendeal, waarbij Van der Garde’s schoonvader Marcel Boekhoorn een deel van de aandelen in het team in handen krijgt. Al langere tijd gaan de geruchten dat het management van de 29-jarige coureur probeert zich in te kopen bij het team, of zelfs een poging wil wagen om de gehele renstal over te nemen.

Dat zal er naar alle waarschijnlijkheid op korte termijn niet toe leiden dat Van der Garde plaatsneemt in een van de Saubers, maar mogelijk proberen zij zo een stoeltje voor de langere termijn veilig te stellen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS