Formule 1

Salarisverhoging voor Daniel Ricciardo, maar nog steeds geen vetpot: "Ik verdien ..."

Uitgegeven door Jeroen Scholte • 13 december 2014 20:06

Het zijn mooie tijden voor Red Bull-rijder Daniel Ricciardo. De Australiër won afgelopen seizoen als enige niet-Mercedes-coureur Formule 1-races en versloeg en passant ook nog even uittredend wereldkampioen Sebastian Vettel. Als gevolg daarvan nam de Duitser dan ook maar meteen de wijk richting Ferrari, waarmee hij Ricciardo als nieuwbakken kopman van Red Bull achter liet.



En wat levert dat dan precies op? Nou, best veel. Ten eerste ziet Ricciardo zijn loon, volgens het Australische medium The Age, verdubbeld worden naar een slordige twee miljoen euro. Daar bovenop zou een bonus van miljoenen komen mocht de immer lachende Ricciardo de wereldtitel grijpen. Maar dan nog is het geen vetpot. Althans, niet in verhouding tot de andere coureurs.

Afgelopen seizoen stond hij namelijk voor ongeveer een miljoen op de payroll. In werkelijkheid zal hij iets meer dan twee miljoen hebben ontvangen, vanwege bonussen voor onder meer zijn drie zeges. Daarmee zal hij op ongeveer de 15e plek staan qua verdiensten die alle 22 rijders afgelopen seizoen binnen haalden. Dat lijkt niet overdreven eerlijk voor een man die in het WK toch echt als derde wist te eindigen, vóór erkende en duurbetaalde supersterren als Fernando Alonso, Jenson Button en Kimi Raikkonen.

Reden genoeg om een beetje te mopperen, zou je zo zeggen. Maar dat doet Ricciardo niet. Al vindt hij wel dat hij opslag zou moeten krijgen. “Een beetje wel,” lacht hij dan ook. “Ik verdien wel wat opslag. We zullen zien hoeveel het uiteindelijk zal worden.” Toch ziet Ricciardo ook wel in dat hij ook nu al ontzettend veel geld verdient. “We [F1-rijders, red] verdienen over het algemeen ontzettend veel geld en daardoor kunnen we er een prettige levensstijl op nahouden.”

“Maar het belangrijkste is dat je doet wat je graag wil doen. Als je doet waar je van houdt en je wordt daar nog goed voor betaald ook, dan denk ik dat dat het belangrijkste is.” Meer financiële rijkdom is dan ook niet Ricciardo’s uiteindelijke doel. “Ik wil een grotere beker winnen,” grijnst hij desgevraagd. “De wereldtitel. Dat is wat ik wil.” En mocht hij die ooit winnen, zullen de miljoenen als vanzelf binnen stromen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS