Formule 1

Sainz baalt van aanhoudende problemen met de STR12: "Het wordt tijd dat.."

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 16 april 2017 12:27 • Print artikel

MANAMA - Scuderia Toro Rosso-coureur Carlos Sainz wil dat zijn team zo snel mogelijk tot op de bodem uitzoekt wat de oorzaak is van het technische probleem in zijn STR12. De bolide van de Spanjaard stopte er mee tijdens het einde van het eerste deel van de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein en dat was niet de eerste keer op de het circuit aldaar. Extra zuur was het voor hem dat op het moment van uitvallen Sainz de beste sectortijd had neergezet.

Formule 1 2017 Carlos Sainz


Na de kwalificatie zij de Spanjaard tegen de BBC dat hij 'totaal geen idee' had over wat de oorzaak was van het uitvallen, wel dat zijn pech van 'kwaad tot erger' ging dit weekend. "We moeten echt onderzoeken waar al deze problemen vandaan komen, we hebben hierdoor een grote kans op Q3 moeten laten liggen", zei Sainz. "Ik denk dat de auto sneller is dan in AustraliŽ, dus het is erg jammer. morgen weer proberen en herstellen."

De Toro Rosso-coureur is licht pessimistisch over hoeveel vooruitgang hij kan maken tijdens de race met een zestiende startplek voor de Grand Prix van Bahrein, morgen om 17.00 uur Nederlandse tijd. "Ik weet niet hoeveel, dit jaar is het moeilijk om in te halen. Harder en lastiger ook om te herstellen", zei de teamgenoot van Daniil Kvyat, die een elfde tijd had neergezet. Ik ga mijn best doen en we zien wel wat we kunnen doen."

Een probleem met de uitlaat was de oorzaak van het probleem wat de Spanjaard gisteren opliep tijdens VT2. De tweede vrije training werd onder dezelfde omstandigheden verreden als de kwalificatie vandaag.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS