Formule 1

Rust bij Honda na McLaren-storm: "Toro Rosso is sneller dan McLaren met een vergelijkbare motor"

Uitgegeven door Bart • 10 maart 2018 07:56 • Print artikel

Na drie jaar met problemen in de McLaren heeft Honda de zaakjes nu goed voor elkaar. In de Toro Rosso lijkt de nieuwe Honda-krachtbron snel en betrouwbaar. Tijdens de testdagen in Barcelona is de STR13 bovendien sneller dan de met problemen kampende McLaren MCL33 met Renault-motor. Het leidt tot rust bij de Japanse fabrikant. "Het is niet dat McLaren problemen heeft, maar dat Toro Rosso sneller is met een vergelijkbare motor", zegt de Japanse journalist Kaz Kawai in Marca.

Toro Rosso


"De motor is goed en betrouwbaar en stemt tot tevredenheid", vervolgt Kawai. "Honda vond de breuk met McLaren niet leuk, maar het is niet anders. Toro Rosso heeft veel moeite gedaan om de communicatie te verbeteren en het personeel een cursus over de Japanse cultuur te geven. Ze snappen de mentaliteit in de Honda-fabriek beter."

Teambaas van Toro Rosso Franz Tost werkte in de jaren '90 al samen met Honda in de tijd van Ralf Schumacher. "We zijn heel blij met Honda", zegt Tost. "Ze bieden ons een competitief pakket dat we gedurende het seizoen nog gaan verbeteren. We willen aan de bovenkant van het middenveld zitten. Ik kijk niet alleen naar McLaren."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS