Formule 1

Russische oligarch ontkent dat zijn Roebels Williams over de streep trok: "Geld speelt een belangrijke rol, maar..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 januari 2018 19:06 • Print artikel

Deze week maakte Williams bekend dat Sergey Sirotkin naast Lance Stroll gaat plaatsnemen bij het Britse F1-team. Daarmee komt een droom voor de 22-jarige in vervulling. De Rus was met Robert Kubica in gevecht voor het stoeltje, maar trok uiteindelijk het langste eind. Het gerucht gaat dat het geld van SMP Racing het Formule 1-team uit Grove over de streep trok. Door de Russische oligarch en suikeroom Boris Rotenberg wordt echter ten stelligste ontkent dat het geld alles beslissend was.

Williams F1 Sergey Sirotkin


"Geld speelt een belangrijke rol", aldus de Russische miljardair tegen het Russische Tass. "Alhoewel, Sirotkin daar niet kwam door het geld, maar door zijn sportieve kwaliteiten. Dat is waarom ik denk dat Williams hem nam. Wij, vanaf onze kant, geven er de voorkeur aan om in technologie te investeren."

Volgens de oligarch is de 22-jarige op dit moment de snelste coureur in Rusland. "Dit is een fantastisch en dit is een voorbeeld van jonge coureurs in ons programma, die laten zien dat succes bereiken mogelijk is", aldus Rotenberg. "We hebben 1.500 karters in Rusland en ze zien nu dat het mogelijk is om naar de Formule 1 te komen. Dit is erg belangrijk, dat wij een contract met Williams hebben getekend. Dit is het team, wat veel deed voor de ontwikkeling van de autosport en is in staat om te concurreren met leiders als McLaren en Ferrari."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS