Formule 1

Rusland wil grid girls terugbrengen naar F1

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 april 2018 14:07

MOSKOU - Rusland wil grid girls terugbrengen naar Formule 1, amper twee maanden nadat de koningsklasse van de autosport de inzet ervan had afgeschaft. Rusland wil 'mooie meisjes' op de grid voor de Russische Grand Prix die in september wordt gehouden, zo zei vicepremier Dmitry Kozak, die toezicht houdt op het evenement.

Grid Girl F1 Grand Prix Rusland


"Als we tot een akkoord kunnen komen, zullen we deze traditie nieuw leven inblazen", zei Kozak in een reactie op het Russische persbureau Interfaxe. "Bovendien zijn onze meisjes de mooiste.
Sean Bratches, directeur F1 van commerciële operaties, zei in januari dat het gebruik van grid girls - betaalde modellen in uniform - niet meer 'gepast of relevant' was. Hun rol is nu weggelegd voor zogenaamde 'grid kids', jonge coureurs van lokale motorsportverenigingen.

Kozak was het niet eens met de omschakeling. "Het is verkeerd om kinderen, die bang zijn voor mechanische dingen, tijdens races naar buiten te leiden", zei hij. "Je hebt volwassenen nodig. In alle soorten van autosport, maken meisjes reclame voor de auto's en het ziet er harmonieus en mooi uit."

Tot vorig seizoen liepen in uniform geklede vrouwen kort voor de race de grid op en stonden ze voor de auto's van de coureurs, waarbij ze het nummer van de coureur omhoog hielden. Ze stonden ook met de winnaar op het podium na de race.

De Russische Grand Prix vindt op 30 september voor de vijfde keer plaats op het circuit van Sotsji.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS