Formule 1

Rossi verloor interesse: "Het beste kampioenschap, zelfs beter dan de Formule 1"

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 augustus 2013 17:41

Begin jaren negentig was het hoogte punt van de CART-series. In die tijd werd de series beschouwd als de Amerikaanse variant van de Formule 1. Alexander Rossi, testcoureur bij het Caterham F1 Team, vindt het jammer dat deze serie verloren is gegaan en waarschijnlijk bepaalt dat deels zijn keuze om zich op de Formule 1 te richten.


De Amerikaan vertelt: “Toen ik opgroeide in de jaren '90, keek ik naar de Champ Car en voor mij was dat het beste kampioenschap wat er was, voor mij was het zelfs beter dan Formule 1. Maar, toen het zich opsplitste, werd het verruïneerd en verloren ze veel fans en mensen die verward raakten door de onduidelijkheid. Toen gleed het langzaam weg.”

De CART-series trok veel voormalige F1-coureurs naar de Verenigde Staten, zoals Emerson Fittipaldi en Nigel Mansel. Zij streden tegen Amerikaanse coureurs als Bobby Rahal, Mario Andretti en vele anderen. In 1996 besloot de eigenaar van de Indiapolis Motor Speedway, Tony George, zijn eigen Indy Racing League (IRL) op te zetten. Het duurde uiteindelijk tot 2008 toen de Champ Car stopte en de restanten werden overgenomen door de IRL. Deze werd vervolgens hernoemd wat vandaag de dag de IndyCar Series is.

Alexander Rossi geeft toe dat hij momenteel de serie niet meer volgt. Toch voegt hij daar, met respect, aan toe: “Ik denk dat de IndyCar op zijn eigen manier een competitief kampioenschap is en moeilijk om te winnen.” Hij is van mening dat de serie wel zijn scherpe kanten verloren heeft. De prioriteit van de Amerikaan ligt in ieder geval niet in de States, omdat hij graag de Formule 1 wil halen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS