Formule 1

Ross Brawn voelt mee met Ferrari: "Ik weet hoe pijnlijk het kan zijn! De sleutel is om..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 oktober 2017 17:08 • Print artikel

Ferrari heeft een slechte campagne in Azië gehad. In Singapore gingen beide auto’s samen met Max Verstappen in de eerste bocht er vanaf. In Maleisië werden beide auto’s door motorpech geplaagd. Sebastian Vettel had al pech in de kwalificatie en Kimi Räikkönen werd voor aanvang van de race door zijn F1-bolide in de steek gelaten. In Japan was het Vettel die al snel in de race door een defecte bougie uitviel. Daarmee lijkt een einde te komen aan de titelaspiraties van het team in zowel de rijders- als constructeurstitel. Ross Brawn, voormalig manager bij het Italiaanse team, heeft te doen met de Italianen.

Formule 1 2017 Sebastian Vettel


“Ik weet uit eerste hand bij diverse teams hoe pijnlijk het kan zijn om hard werk van zoveel mensen in een moment ongedaan te zien worden door betrouwbaarheidsproblemen”, aldus de Brit tegen PitPass. “Ik heb sympathie voor Ferrari in deze lastige tijd. Het team komt onder enorme druk en het is makkelijk om het hoofd te laten hangen. Maar de sleutel is om kalm te blijven en jezelf op directe doelen te richten.”

“Anderzijds: als het seizoen eindigt, moet Ferrari blij zijn met wat het bereikt heeft. Voor de eerste keer in het hybride-tijdperk is Mercedes een rivaal tegengekomen die capabel was om te vechten voor de titel. Het is een lange tijd terug dat Ferrari competitief was.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS