Formule 1

Ross Brawn baalt dat Red Bull zich niet in het titelgevecht kan mengen

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 oktober 2017 16:04 • Print artikel

Ross Brawn, technisch directeur van de Formule 1, is teleurgesteld dat er dit jaar geen gevecht is tussen Mercedes, Ferrari en Red Bull. De Brit had graag het team van de energiefabrikant zich zien voegen in het gevecht om de wereldtitel.

Formule 1 podium Maleisie


“Voor het hele team is het zeker bitter hoe het huidige team ervoor staat”, zegt de directeur tegen F1i. De renstal had een teleurstellende start van het seizoen en kon het tempo van de twee topteams niet volgen. Daarnaast werd Max Verstappen extreem geplaagd door pech, waardoor de Nederlander in vele races al vroeg aan de kant stond. Na de zomerpauze lijkt Red Bull het tij gekeerd te hebben. Daniel Ricciardo stond vier van de vijf races op het podium, terwijl Verstappen de overwinning pakte in Maleisië en tweede werd in Japan.

“Dit jaar heeft opnieuw bevestigd dat de recente tendens van het team uit Milton Keynes aantoont dat het in de tweede helft van het seizoen het beste uit zijn pakket haalt”, zei Brawn in een persbericht van de F1-organisatie. “Als dit in een eerdere fase van het kampioenschap was, dan hadden Max Verstappen en Daniel Ricciardo mogelijk gezien moeten worden als serieuze titelkandidaten. Maar dat is nu niet aan de orde door het prestatieverschil aan het begin van het seizoen. Het team heeft excellent werk verricht door de prestaties in de loop van het seizoen op te bouwen. Ik weet zeker dat er bij alle betrokkenen iets rondgaat van ‘wat als’ over dit seizoen.”

Niettemin komt de Renault-motor nog tekort op die krachtbronnen van Mercedes en Ferrari. Dit zorgt ervoor dat het team nog steeds in de underdogpositie zit. “Er is zeker een aantal redenen voor”, zegt de voormalig teambaas van onder andere Benetton en Ferrari. “Er is tijd nodig om dat aantal te verkleinen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS