Formule 1

Rosberg: 'Kritiek probleem, maar teaminstructie viel binnen het reglement'

Uitgegeven door Bas Holtkamp • 10 juli 2016 14:49

SILVERSTONE – Net als tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Engeland moest Formule 1-coureur Nico Rosberg genoegen nemen met de tweede plek. Max Verstappen maakte het hem op de natte baan nog even flink zuur, maar toen het circuit eenmaal was opgedroogd, kwam de snelheid van de Mercedes weer bovendrijven.


“Het was een tricky start en toen haalde Max mij in. Het werd daarna een spannend gevecht met hem en ik kon hem uiteindelijk buitenom inhalen. Lewis was een maatje te groot voor mij vandaag, dus ik moest genoegen nemen met de tweede plek”, aldus Rosberg.

Tegen het einde van de race kreeg zijn Mercedes problemen met de versnellingsbak en kreeg hij van zijn team instructies om dit probleem te verhelpen. “We hadden een kritiek probleem. Ik bleef hangen in de zevende versnelling en moest de wagen bijna stilzetten op de baan. Het team vertelde me de wagen weer op de standaardsetting te zetten om te proberen hiermee het probleem te verhelpen”, aldus Rosberg, die zeker weet dat deze teaminstructie binnen het reglement valt.



Ben jij ook zo’n grote Formule 1-fan en kun je niet wachten tot het circus in Europa te zien zijn? Kijk HIERONDER vrijblijvend voor alle informatie over alle mogelijkheden qua tickets/tribunekaarten/reizen naar alle Grands Prix in 2016. Heb je interesse in de Grosser Preis op Hockenheim of wil je toch echt naar de Formule 1 Grand Prix van Spa–Francorchamps? TIP Let wel op de kaarten voor de GP van België zijn altijd snel uitverkocht

1 daags LADIES only busarrangement Formule 1 naar de F1 van Spa-Francorchamps

Formule 1 tickets voor de Grand Prix van Hockenheim Duitsland

Formule 1 Tickets voor de Grand Prix van Spa-Francorchamps

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS