Formule 1

Romain Grosjean ziet verbeterpunten voor Haas. "Tweede jaar op rij dat we wegzakken"

Uitgegeven door Bart • 17 december 2017 11:01 • Print artikel

Romain Grosjean is tevreden over zijn prestaties in het tweede Formule 1-seizoen van Haas. Toch ziet de 31-jarige Fransman voldoende verbeterpunten voor de Amerikaanse formatie. "Ik denk de ontwikkeling", zegt Grosjean tegen PlanetF1.com. "Voor het tweede jaar op rij starten we goed, maar zakken we gedurende het seizoen een beetje weg."

Romain Grosjean


Haas eindigde net als vorig jaar op de achtste plaats bij de constructeurs, Grosjean sprokkelde 28 punten binnen. "Het gebruik van de banden is nog steeds een zwak punt en achter de schermen zijn er zaken die we beter kunnen coördineren tussen de fabrieken."

Grosjean is ondanks een teleurstellende tweede seizoenshelft tevreden over het jaar. "Het is pas ons tweede seizoen in de Formule 1. Dat is altijd het zwaarste jaar. En dan hadden we ook nog te maken met flinke wijzigingen van de regels. Als je dan bedenkt dat we in de laatste race nog meedoen om de zesde plaats, hebben we een goed jaar gehad."

Voor komend seizoen ligt er een grotere uitdaging. "We kunnen op veel punten verbetering boeken, maar ons systeem werkt goed. Natuurlijk wordt het steeds lastiger om meer snelheid te vinden, maar dat is wel het doel voor de toekomst."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS