Formule 1

Romain Grosjean begrijpt niet hoe hij in de muur terecht kwam: "Herstellen werkte niet"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 7 oktober 2017 12:24 • Print artikel

SUZUKA - Het plotselinge verlies van controle over de auto verbaast Romain Grosjean tijdens de kwalificatiesessie in de aanloop naar de Grand Prix van Japan. De Haas F1-coureur verloor zijn bolide, schoof door over het gras en kwam zo in de barrière terecht. Door de crash werd Q1 voortijdig afgesloten er was nog 1 minuut en achttien seconden te gaan.

Formule 1 2017 Romain Grosjean


De crash van Grosjean is te wijten aan overstuur tijdens een snelle ronde om eliminatie te voorkomen. De schade aan de neus en wielen is groot. "Ik was er zeker van dat we de top tien zouden breiden", zei Grosjean tegen Sky Sports. "Ik ging voor mijn tweede run en de auto dook weg met zijn neus. We moeten begrijpen wat er gebeurde. Ik ging zeker wat snel de derde bocht in, maar het verklaart niet echt het feit dat het uitbrak. Ik probeerde te herstellen in bocht vier maar dat ging niet. Dus ik kwam op het gras en eindigde in de muur aan de andere kant."

Ondanks het feit dat de onfortuinlijke coureur niet verder kwam dan Q1 resulteerde zijn kwalificatie in de zestiende positie. Grosjean is de derde coureur die barrière raakte, voor hem gingen Valtteri Bottas en Kimi Räikkönen al de muur in tijdens VT3.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS