Formule 1

Robin Frijns kreeg nooit de kans in de F1: "Je wilt bij Barcelona spelen, maar niet op de bank zitten"

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 december 2015 19:55

Robin Frijns leek met vier titels op rij, Formule BMW Rookie, Formule BMW, Formule Renault 2.0l en Formule Renault 3.5l, voorbestemd op een mooie carričre in de Formule 1. Frijns ging eerst aan de slag als testcoureur bij het toen al in financieel zwaar weer verkerende Sauber. Frijns kreeg echter weinig testmogelijkheden en de doorbraak kwam daardoor niet. De Limburger bouwde dit jaar aan een nieuwe carričre in de Blancpain GT Series en Formule E.


In de Blancpain GT Series maakte hij zijn naam waar en zo veroverde de voormalig Sauber F1-testcoureur de gecombineerde titel van de Blancpain Endurance en Sprint Series. De eerste keer dat Robin Frijns met de Sauber Formule 1 in actie kwam was in Abu Dhabi, waarna hij een contract bij het team van Monisha Kaltenborn tekende. Het leek een mooie stap in de Formule 1 en daarnaast stond hij al in zijn derde wedstrijd in de GP2 op de hoogste trede van het podium. Ondanks die mooie start eindigde het contract al halverwege het seizoen.

Wanneer de officiële site van de Formule E vraagt hoe het dat seizoen ging met Sauber vertelt de snelle coureur: “Tsjah, er zijn geen testen. Ik deed wat rechte lijntesten voor Sauber en dat was het. Het was saai. Ik genoot niet van mijn jaren en zoals je waarschijnlijk al weet, dat is belangrijk voor me om te weten dat ik er van geniet. In de Formule 1 zijn, ja, het is een droom om bij een Formule 1-team te zijn en erbij betrokken te zijn, maar het is hetzelfde als een voetbalspeler zijn. Je wilt bij Barcelona zitten, maar niet elke wedstrijd op de bank zitten en niet spelen. Ik speel liever een niveau lager en speel elke wedstrijd.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS