Formule 1

Robert Kubica was veel te langzaam bij Renault-test: 'Een seconde tekort ten opzichte van..'

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 22 september 2017 17:39

Voor Robert Kubica is het nog een droom, maar Renault is al uit die droom. Met de keuze voor Carlos Sainz en Nico Hülkenberg als line-up voor 2018 maakt het Franse team niet zachtzinnig duidelijk bij huidig coureur Jolyon Palmer dat hij niet meer welkom is volgend seizoen. De bekendmaking van de deal met Sainz betekent ook dat daar de eindhalte is bereikt voor Kubica. De Pool die dit jaar een aantal tests afronde bij het team voor een eventuele terugkeer in de Formule 1 lijkt hiermee bij Renault uitgerangeerd te zijn.

Formule 1 2017 Robert Kubica


De beslissing om Kubica niet in te lijven als coureur is voor Renault genomen door een tekort aan snelheid van de Pool. Tijdens de dagen voorafgaand aan de Grand Prix van Hongarije kreeg Kubica nog een prestatietest maar daar kwam hij tijdens de lange runs tekort. De twijfels over zijn snelheid en fysieke conditie waren daarmee nog niet weggenomen.

Volgens het Duitse Auto Bild und Motorsport had Kubica over een enkele ronde een goede snelheid, maar tijdens de langere runs was hij een seconde per ronde te langzaam ten opzichte van de reguliere Renault-coureurs. Nu de deur dicht lijkt bij Renault, ziet het ernaar uit dat de Pool zijn hoop heeft gevestigd op het team van Williams Martini Racing.



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS