Formule 1

Robert Kubica is er 90% zeker van dat hij in 2017 terugkeert: "Ik heb wat aanbiedingen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 oktober 2016 17:31

Voormalig F1-coureur Robert Kubica is er voor 90% zeker van dat hij in 2017 terugkeert naar het circuit. De Pool reed de afgelopen jaren in de rallysport. Tijdens een recente wedstrijd van het WRC in Corsica liet de voormalig Renault F1-coureur (mega-klapper Robert Kubica) weten dat hij nog steeds rallysport-ambities heeft, maar dat de meeste mogelijkheden bij een terugkeer naar het circuit liggen.



“Het is normaal dat ik meer aanbiedingen voor het circuitracen krijg", aldus Robert Kubica tegen het Engelse Autosport.com. “Dat is waar ik opgegroeid ben en ik zie mijzelf als een betere race- dan rallycoureur. Het is voor 90% zeker dat ik volgend jaar terug ben op het circuit. Ik heb wat aanbiedingen, maar ik wil er zeker van zijn dat ik de dingen kan doen op de manier die ik wil. Ik kijk uit naar het terugkeren naar het circuitracen op een hoog professioneel niveau. Maar tegelijkertijd moet ik aan de psychische kant denken en over mijn beperkingen.”

De carrière in de Formule 1 eindigde voor de Pool toen hij een zware rallycrash kreeg voor de start van het 2011 Formule 1-seizoen.

Dit jaar reed de snelle coureur nog tijdens de 12 uur van Mugello in een Mercedes en eenmalig in de Renault Sport Trophy op het circuit van Spa-Francorchamps. Toch betreurt de coureur bepaalde zaken in zijn drie-jarige verblijf in de rallysport. “Ik mis dit en er zijn wat dingen die ik betreur in de rallysport. Met de ervaring zou ik nu dingen anders doen. Ik nam beslissingen met de mentaliteit van een circuitcoureur en ik denk niet dat ik genoeg in mijzelf geloofde als rallycoureur. Als er geen WRC voor mij is, dan ga ik terug naar de circuits.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS