Formule 1

Robert Kubica in 2019 alsnog in de Williams? "We kunnen die informatie niet in detail geven"

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 januari 2018 19:12 • Print artikel

Lange tijd leek Robert Kubica de grootste kanshebber voor het laatste F1-stoeltje bij Williams. Het was uiteindelijk Sergey Sirotkin die beslag legde op de gewilde positie, maar toch zegt technisch directeur Paddy Lowe dat de Pool in 2019 een plekje kan krijgen.

Robert Kubica

"We organiseren een serieus testprogramma voor hem en we gaan door met hem te beoordelen", zegt Lowe tegen het Russische Championat. "Laten we zien waar toe het leidt."

Toen de Brit werd gevraagd of de voormalig BMW- en Renault-coureur kan racen in 2019, antwoordde hij: "Ja, misschien." De slag om de arm is het feit dat het lijkt dat de huidige twee coureurs goed in het zadel zitten bij het team uit Grove.

"We gaan niet in de details treden, maar het contract met Sergey is voor verscheidene seizoenen", reageerde teamdirecteur Mike O'Driscoll tegen de Russische media. "Samen met Paddy wil ik dat Williams opnieuw wereldkampioenen worden en Sergey is daar onderdeel van."

Door SMP Racing-directeur Dmitry Samorukov wordt dit overigens bevestigd. "We kunnen die informatie niet in detail geven, maar het is voor één jaar of meer", verklaarde de directeur tegen Sportbox. "Alles hangt er vanaf hoe Sergey zichzelf dit jaar bewijst."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS