Formule 1

Robert Kubica gaat weer testen voor Manor, maar racen? "Het is niet zo simpel ja of nee"

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 maart 2018 09:24 • Print artikel

Williams F1-test- en reservecoureur Robert Kubica gaat wederom de LMP1-bolide van Manor testen. De eerste test met de Ginetta-Mecachrome G60-LT-P1 kwam vorige maand in Aragon tot een snel einde door motorproblemen. Het team moet haar line-up nog gaan afronden en mogelijk dat de Pool daar onderdeel van gaat uitmaken.

Robert Kubica

Volgens het Engelse Autosport stapt Kubica volgende maand weer in de Britse bolide. Door het team van Manor, welke in het FIA World Endurance Championship CEFC TRSM heet, werd de test met de Pool nog niet bevestigd. Inmiddels zijn Oliver Rowland en Charlie Robertson bevestigd en teambaas Graeme Lowdon hoopt de resterende coureurs snel bekend te maken.

"Het ideale scenario is dat we alles begin april afgerond hebben voor The Prologue," aldus de teambaas tegen het Engelse Magazine." Kubica zegt graag te willen racen voor Manor en dit te combineren met zijn verplichtingen voor het Formule 1-team van Williams."

"Dit jaar wordt druk voor me," aldus de Pool. "Van onze kant wil ik graag betrokken worden in een goed LMP1-project, wat mij de kans geeft om veel kilometers te maken." Wanneer hem wordt gevraagd of hij al weet wat hij wil, zegt de coureur tegen het Engelse magazine: "Ik moet er gewoon in gaan rijden en dan trek ik mijn conclusies. Voordat ik wat ronden achter het stuur heb doorgebracht, kan ik geen beslissing nemen. Maar het is niet alleen een kwestie van weten wat je wilt, het is ook een vraag of het past binnen een drukke agenda. Er zijn een paar factoren, die bij elkaar moeten passen. Het is niet zo simpel van een ja of nee, het is zoals altijd wat lastiger." De eerste test van de Manor, die in het water viel door een motorprobleem, was volgens Lowdon toch productief.

"We hebben nog heel wat dingen gedaan, ondanks dat we de test moesten inkorten," zegt de Brit." Hij onthult dat de problemen lagen aan het feit dat er slechts één Mecachrome V6 turbo beschikbaar was. Dit was een pre-productie specificatie van de motor en niet een volledige specificatie van de motor. "We begeven ons op een volledig nieuw gebied en geen van deze testen kon met afstand gezien worden als een endurance run," besluit de teambaas.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS